Tanden bleken

Tanden en kiezen worden donkerder van kleur naarmate u ouder wordt. Dit komt onder meer door dunner wordend tandglazuur, verkleurende voedingsmiddelen, roken, medicijngebruik,  een breuk of val. 

Een stralend wit gebit: wie wil dat niet? Tegenwoordig komt u zowel in winkels als online talloze manieren tegen om uw tanden witter te maken met bleekmiddelen. In veel gevallen zijn bleekbehandelingen een goede manier hiervoor, mits ze op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Het is daarom altijd aan te raden het bleken van de tanden onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist te doen.

De bleekbehandeling in stappen:

Eerste consult
Tijdens uw eerste afspraak leggen we u uit wat de bleekbehandeling inhoudt en bespreken we uw verwachtingen en mogelijkheden. Ook stellen we de huidige kleur van uw tanden vast en maken we een foto om het kleurverschil na het bleken te kunnen vergelijken.

Gebitsreiniging (niet verplicht wel aan te raden)
Voordat we aan de slag gaan voert de mondhygiënist een grondige gebitsreiniging uit. Hiermee verwijderen wij eventueel vuil en oppervlakkige aanslag. Door uw gebit vooraf te reinigen, zorgen we ervoor dat het bleken optimaal resultaat geeft.

Voorbereiding op het bleken
Vervolgens worden uw lippen bevochtigd en wordt de mondspreider ingebracht. U krijgt een beschermingsbril op tegen het felle ledlicht. Daarnaast gebruiken we een beschermingsgel om uw tandvlees te beschermen.

Bleekbehandeling
De behandeling bestaat uit sessies van 20 minuten, waarin de mondhygiënist de bleekgel aanbrengt en de ledlamp plaatst. Meestal wordt deze procedure vier keer herhaald. Na afloop wordt de bleekgel verwijderd en de mond gereinigd.

Het resultaat
Wanneer de behandeling voltooid is, bekijken we samen met u het resultaat. De mondhygiënist geeft u voorlichting over het behoud van het bleekresultaat. Afhankelijk van de ernst van de verkleuring en het gewenste eindresultaat wordt de behandeling eventueel thuis voortgezet met een bleekset.

Kosten tanden bleken, is afhankelijk van de duur van de behandeling. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie of inschrijven?

Neem contact met ons op