Kinderen

Vanaf jonge leeftijd moet er al gestart worden met de verzorging van het gebit! Al vanaf het eerste babytandje is het van belang om goed te poetsen. Bij kinderen gebeurt er een hoop in hun mond, doorkomende melktanden, wisselende tanden en misschien wel een beugel. Vervelende problemen zoals kiespijn, gaatjes of tanderosie wil je het liefst voorkomen.

Kinderen met een gezond gebit hebben namelijk, als volwassene een grotere kans op een gezond gebit. Kinderen lopen ook een groter risico op gaatjes, omdat hun glazuur nog niet uitgehard is.

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan eventuele problemen voorkomen. En waar nodig kan de mondhygiënist advies en voorlichting geven.

Als je een kind een beugel heeft, dan wordt de verzorging extra belangrijk. Poetsen wordt namelijk lastig door alle blokjes, draadjes en kiertjes. De mondhygiënist kan hierin begeleiding geven, waardoor het kind de beugel tijd goed kan doorkomen.

Door het geven van de juiste poets instructies en een rager vinden die past om langs de slotjes te rageren. Behoud je een goeie mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel.

Samen met de mondhygiënist wordt er gekeken naar een passende behandeling, voor het behoud van een gezond gebit tijdens de beugel tijd.

Tot en met 18 jaar worden behandelingen vergoed vanuit de basis verzekering.