Behandelingen implantaten & kronen

Behandeling implantaten

Bij implantaten is een goede mondhygiëne van wezenlijk belang. Bacteriën kunnen makkelijk het tandvlees ontsteken met als risico dat het implantaat verloren gaat. Een goede nazorg behandeling om de aantal maanden en mondhygiëne instructie kan dit helpen voorkomen. En kunnen ervoor zorgen dat de implantaten lang mee gaan in het gebit.

Behandeling kroon en brugwerk

Een kroon is een soort kapje dat om een afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. Op deze manier wordt de betreffende tand of kies versterkt en gaat hij vaak nog vele jaren mee. Ook een brug is een vergelijkbaar kapje, met als verschil dat deze over meerdere tanden/kiezen wordt geplaatst.

De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of brug. Daarop kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van uw kroon of brug en ontsteking van het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad, wij kunnen hierbij u adviseren. Ook is het erg belangrijk om kroon en burgwerk regelmatig bij een mondhygiënist te laten reinigen, hierdoor kunnen kroon en burgwerk langer mee gaan.

Meer informatie of inschrijven?

Neem contact met ons op